Airtècnics eksperimentelle R+D+i-avdeling jobber sammen med Det tekniske universitetet i Catalunya for å integrere den nyeste teknologien i våre luftgardiner, for å oppnå optimal ytelse og effektiv drift.
Airtècnics har et langsiktig samarbeid og forskningsprosjekt med senteret for varmeoverføringsteknologi.
Luftgardinens prestasjon vurderes på bakgrunn av energisparing og inntakshastighet i dens forskjellige applikasjoner i omgivende rom.
Universitetet arbeider med matematisk formulering, numeriske løsninger og eksperimentell validering av luftgardiners varme- og masseoverføringsfenomener.
Illustrative 3D results and 2D profiles at the edge and the middle of the opening door |
CFD (numerisk fluiddynamikk) har blitt tilpasset luftgardinanalyse ved universitetsundersøkelser. Resultatene blir deretter verifisert og validert med eksperimentelle resultater i sitt eget klimakammer.
Bilder av et UPC klimakammer med installert Windbox luftgardin for eksperimentelle tester
Takket være dette samarbeidet har Airtècnics nå en simulator for luftgardinens oppførsel, avhengig av hver enkelt situasjon. Vi har mulighet til å introdusere alle nødvendige parametere fra luftgardinen og omgivelsene, for å analysere situasjonen og velge den mest effektive luftgardinen.
Intern geometri, nivåer av turbulensintensitet, strålevinkelutladning, hastighet, lamellgeometri etc. er faktorer tatt i betraktning i studiet.
Vi kan også beregne energisparing og reduksjon av CO2-utslipp når en effektiv luftgardin er installert ved en døråpning.
Ved anvendelse av den tilegnede kunnskapen til enhetens design, er Airtècnics i toppen når det gjelder kunnskap og teknologi om luftgardiner.